En salat behøver verken kjøtt eller ost for å være mettende. Som i dette tilfellet. Det hjelper selvsagt på at den er basert på poteter. Du kan likevel fint bruk den som tilbehør til spekemat eller røykt fisk.
Dagens rett
Tomatsalat med urtebakt potet og løk
Når salat er så fyldig som denne, takker alle ja
Det er de urtebakte potetene som er attraksjonen.
Aase E. Jacobsen
14 Februar 2022 - 00:00
Tomatsalat med urtebakt potet og løk
Fremgangsmåte
- Soltørket tomat- og balsamicodressing:
Bland alle ingrediensene i en bolle. - Tomat- og løksalat:
Bland dressingen med tomatbåtene og løken. La det stå i romtemperatur og trekke litt. Sil av litt av dressingen til å over ved servering. - Ovnsbakte potetbåter:
Vask og del potetene i båter på langs. Tørk de. Skrell og del løken i båter. Hakk hvitløk og timian. - Legg potetene i en ovnspanne og ha på timian, løk, hvitløk, salt og pepper, olivenolje og bland godt.
- Spre det godt utover og bak det i ovnen på 180 grader i ca 20 min. Kjenn med en kniv at de er møre.
- Servering:
Legg tomat- og løksalaten i en dyp tallerken, fordel så de varme potetene på toppen. Legg på litt av dressingen fra tomat- og løksalaten. - Pynt med basilikum og bladpersille.
Lyst på en annen salat så se på disse
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå