Det klassiske kjøkkenet på Feinschmecker er i dag et samarbeid mellom innehaver gjennom 20 år Lars Erik Underthun og hans unge kjøkkensjef Vinay Tangen. Det inneholder flere smaksmessige og lekne overraskelser som denne kongekrabberetten med både ingefær, mango, appelsin og koriander.
Denne type lekkerbiskener finnes det mengder av i denne kokeboken som vil fungere like mye som salongbordpryd som i bokhylla på kjøkkenet. Utsøkt på alle måter, også språklig sett, takket være Knut Stene-Johansens penn, noe som ikke er hverdagskost for en kokebok, så er dette heller ikke en hverdagslig historie.
Dette er kokebokjuryens begrunnelse for at Feinschmecker – et klassisk kjøkken (Press forlag) er en av årets fem finalister:
"Etter mer enn 25 år med restaurantdrift er det på tide at Oslo-restauranten Feinschmecker får sitt kulinariske portrett i form av en overdådig historie- og kokebok. Nestor Lars Erik Underthun og kjøkkensjef Vinay Tangen får presentere sine beste retter fra et klassisk kjøkken og spisested."
Mens vi venter på at vinneren avsløres den 29. november kan du øve deg på denne retten.
Her kan du lese mer om de fem finalistene i årets konkurranse Beste norske Kokebok 2018
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.