Rens krabben og ta ut krabbekjøttet, helst uten rifter i skinnet.
Skyll krabbekjøttet i rennende kaldt vann, tørk det i et klede eller kjøkkenpapir, og legg det i en bolle med olivenolje, ingefær, hvitløk og chili. Bland godt sammen. La krabbekjøttet ligge i marinaden i minst 1 time.
Skyll fennikelen godt. Skjær den i tynne skiver og kok den i lettsaltet vann i 5 minutter, før du har den over i kaldt vann.
Rens mangoen og kutt fruktkjøttet i små terninger.
Stek krabbekjøttet i en panne i litt solsikkeolje, 3 minutter på hver side. Vend inn mangobitene og la dem frese med i noen minutter. Ha krabbe og mango over i en bolle og vend inn 1 spiseskje grovkuttet koriander. Kok ut pannen med saften fra appelsinene. Ha også i sjyen fra krabbebollen. Kok godt opp og reduser inn til det halve, pisk inn usaltet smør og smak til med salt og kvernet hvit pepper.
Fres fennikelen i en kasserolle med litt vann og olivenolje og smak til med salt og kvernet hvit pepper.
Skjær krabben opp i passende stykker og anrett i dype skåler med fennikel og mango. Hell over sjysausen og avslutt med 1 spiseskje koriander.
Oppskriften er hentet fra kokeboken Feinschmecker som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2018
Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig