Minestrone var det mest eksotiske og mest trendy jeg lærte på skolekjøkkenet for en mannsalder siden. Siden den gang har den skåret lavt på trendbarometeret til tross for at den har alt som skal til: Italiensk, retro, tradisjonskost, sesongmat og ikke minst bærekraftig.
For denne suppen som har røtter helt tilbake til førromersk tid, og i området rundt det som nå er Roma, er egentlig en vegetarrett. Ingrediensene har siden tidenes morgen vært tilpasset det kokken har for hånden. Til tider har den vært laget av restemat. Selve navnet betyr det som serveres - ta det du får. Og i tilfellet minestrone er det positivt.
Noen mener den ikke kan lages uten bønner, ferske eller tørkete, men i denne oppskriften er det broccoli som har tatt denne rollen. Så har hver kokk og hver lille (sør)italienske avkrok sine variasjoner over dette temaet.
Når en minestrone lages av ekstra gode råvarer, de beste tomatene, pastaen og ansjosen, blir den til et festmåltid, og det uten at utgiftene merkes på budsjettet.
For en så smaksrik suppe går fint som hovedrett, enn si eneste rett, på våre breddegrader. Selv om en italiener ville bli like overrasket som når han eller hun bare får pasta (og ikke forrett og hovedrett i tillegg).
Trøsten er at det da blir bedre plass til dessert. Eller et ekstra glass med noe godt. Til en slik rett må det nesten blir italiensk. Du får her forslag i alle kulører - også øl.
Se våre andre gode oppskrifter på minestrone
Lyst på en annen suppe så ligger det 350 oppskrifter her
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her