At Ole Martin Alfsen ikke bare liker vin, men også godt øl er ingen hemmelighet. Når han inviterer de han selv kaller mannemat, er det øl både i gryta og glasset.
Men denne retten smaker helt topp også som søndagsmiddag med hele familien, små som store, rundt bordet. Smaksrikdom er ved siden av grundighet, kjennetegnet på de mange oppskriftene i denne omfangsrike kokeboka som feirer det å dele gleden rundt matbordet.
Det er også grunnen til at den er valgt ut som en av fem finalister i Beste norske kokebok 2016.
Juryens begrunnelse for at Vennemiddag er en av finalistene:
«Ole Martin Alfsen er ikke bare en glimrende kokk, men også en god pedagog. Denne gang vil han at leserne skal senke skuldrene og invitere spisestuen full av gjester. Forfatteren byr på en bukett varierte oppskrifter, og er i tillegg raus med de smarte tipsene som redder deg gjennom dobbeltrollen som kjøkkensjef og vert. Alt pakket inn i et oversiktlig design med lekker fargebruk og fine detaljer.»
Årets kokebokjury:
- Kjartan Skjelde, kokk, dommer i MasterChef og fjorårsfinalist
- Stein Øvre, designer i Creuna
- Per A. Borglund, matbladredaktør og innehaver av Norges største kokeboksamling
- Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif
- Camilla Tvedt, kategorisjef, Norli Bokhandel
- Janneken Øverland, tidligere forlagsredaktør i Gyldendal og De Norske Bokklubbene
- Knut Stene-Johansen, professor i litteratur og matskribent
Det er niende gang denne kåringen finner sted. I år som før er den i regi av Apéritif i samarbeid med Norli.
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.