Mange kan imidlertid ikke forestille seg en pizza uten tomatsaus. I denne oppskriften gjør crème fraîche samme nytten, og tomatene legges oppå. I en såkalt hvit pizza er tomatene utelatt. Om du ikke liker eller tåler tomater, kan de godt utelates helt i denne oppskriften. Og det uten at smaken blir noe fattigere av den grunn.
Denne utgaven har nemlig parmaskinke, artisjokkbunner og gresskarkjerner i tillegg, så smaken er mer enn fullverdig nok.
For enda flere pizzaoppskrifter - se her
Pizza har en spennende historie - les den her
Pizza di Parma
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 250 grader.
La deigen hvile ca 10 minutter på kjøkkenbenken. Rull deigen ut på stekeplaten.
Bland finhakket hvitløk med crème fraîche og smør blandingen på pizzadeigen.
Strø på ost og legg over tomater i skiver og artiskokkhjerter.
Stek pizzaen midt i ovnen i 10-15 minutter.
Rist gresskarkjernene i tørr stekepanne. Legg skinke og ruccola på den stekte pizzaen og dryss over gresskarkjernene.
Tips: Hvis du kvier deg for å lage pizzadeigen selv kan du kjøpe den ferdig.
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Her finner du over 80 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Slik lager du pizzadeigen selv
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
84 POENG