Reinsdyr er noe av det mest eksotiske kjøttet vi har her i Norge og som vi blir misunt av verdens beste kokker. Selv om årets reinsdyrjakt ikke ble like omfattende som tidligere år, er det fullt mulig å finne ferskpakket eller fryst reinsdyrkjøtt i butikken. Denne søndagen faller valget på den mest klassiske stykningsdelen av alle, nemlig stek av lår eller bog.
Derfor smaker reinsdyrkjøtt så godt
Se flere fristende retter med reinsdyr her
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Reinsdyrstek med tyttebærsaus
Fremgangsmåte
- Krydre steken med salt og pepper. Brun den i en gryte fint på alle sider på god varme.
- Del grønnsakene i biter og legg dem i gryta. Stikk steketermometet i den tykkeste delen av steken.
- Slå på kokende vann til midten av steken og la den trekke på svak varme.
- Snu steken etter ca. ½ time. Ved en kjernetemperatur på 70 grader er steken rosa. Vil du ha den gjennomstekt må steketermometeret vise 76 °C.
- Ta steken opp og pakk den inn i folie.
- Sil kraften og lag saus ved å jevne den med hvetemel utrørt i kaldt vann.
- Rør inn crème fraîche og tyttebær. Smak til med salt og pepper. Serveres med stekt sopp, kokte sukkererter og stekte poteter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Basisutvalget87 POENG