- Navnet escabeche kommer fra det arabiske sikbaj, "gryterett med eddik"
- Hvis du bruker ferske sardiner, legg dem på en tallerken, dryss havsalt over, dekk til og sett i kjøleskap natten over. Neste dag snitter du opp buken på sardinene, fjerner innvoller, ryggbein og hode. Skyll fiskene.
- Legg sardinene eller fiskefiletene på en tallerken, dryss havsalt over og la det stå i 15 minutter.
- Varm 2 ss av olivenoljen i en stor stekepanne. Ha i halvparten av fiskene og stek dem til de er gylne på begge sider.
- Snu dem bare en gang. Det tar til sammen 2-3 minutter for sardiner og 4 minutter for fiskefileter. Legg dem på en tallerken.
- Gjør det samme med resten av fisken og 2 ss til av oljen. Sett fisken til side.
- Ha resten av oljen i den samme pannen på middels varme, ha i løk og stek til den blir myk etter 8-10 minutter.
- Ha i gulrøtter, hvitløk, laurbærblad, eddik, salt, paprikapulver og pepper, og la det boblekoke i 1-2 minutter. Ta pannen av varmen og la det kjølne.
- Bland inn sitronskiver og koriander.
- Legg fisken på et dypt fat, lagvis med løkblandingen. Hell eventuelle rester av kraft over og dekk til.
La retten stå i kjøleskap i to døgn før den serveres.
Tips: Dette er en fin måte å bruke sommermakrellen på.
Lekre oppskrifter med makrell
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev