Svinenakke er på kort tid blitt veldig populært. Mye takket være at kjøttstykket er blitt så tilgjengelig gjennom dagligvare, og at klassikere som pulled pork er på alles lepper.
Men svinenakke er kjøtt som trenger lang til i ovnen for å blir riktig mør. I denne oppskriften er det mørningen på forhånd som gjør deler av jobben og som avsluttes under lokket på grillen.
Med ekstra smaksterkt tilbehør, blir grillmåltidet i en klasse for seg.
Flere gode grilloppskrifter finner du her
Se alle de nyttige grilltipsene
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Barbeque svinenakke med bacon
Fremgangsmåte
- Dryss et tynt lag hvitløkspulver over kjøttet. Salte og pepre på begge sidene.
- Gni krydderet godt inn i kjøttet.
- Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell over cola. Sett kjølig i ca. 4 timer. Snu kjøttet av og til.
- Siste timen tilsetter du barbequesaus. Pass på at alt kjøttet er dekket.
- Grill kjøttet på middels varme, under lokk, ca. 30 minutter. Snu kjøttet av og til.
- Legg på baconskiver, legg på lokk og stek ca. 10 minutter til baconet er gjennomstekt.
- Pensle over med litt barbequesaus de siste minuttene før servering, og la det steke til overflaten er "tørr".
Tips: Hjemmelaget er alltid best, prøv denne oppskriften på BBQ-saus
Se alle de gode grilltipsene her
Mariner grillmaten selv med disse gode marinadene
Her finner du veldig mange herlige grillretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Ananassalat med chili
Fremgangsmåte
Skrell ananasen, skjær den i to og fjern kjernen. Skjær ananasen i 5 mm tykke halvmåner og pensle disse med litt solsikkeolje.
Grill ananasen på begge sider på sterk varme i totalt 5 minutter.
Ta ut frøene av chilien og finhakk den. Bland med finrevet ingefær, frisk koriander, limesaft og olje i en bolle.
Ha i de nygrillede ananasbitene og smak om nødvendig til med salt og pepper.
Godt tilbehør til gode kjøttretter, spesielt grillet svinekjøtt.
Flere gode tilbehør til grillmaten finner du her
Her er flere oppskrifter med grønnsaker du kan legge på grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
Verdensmester i grilling,Teigens BBQ-saus
Fremgangsmåte
- Bland sukkeret med ketchupen og tilsett kaffen.
- Smak deg frem til hvor sterk BBQ-saus du ønsker, bruk mer eller mindre tabasco. La sausen stå en time før bruk.
- Sausen holder seg fint i kjøleskap en uke, men etter min erfaring varer den sjelden så lenge. Den finner snart veien til annet enn spareribs også.
Denne BBQ-sausen er like god som den er enkel. Passer veldig godt til spareribs, men vent med å pensle kjøttet til slutten av grillingen. Barbequesausen inneholder en del sukker som gjør at det brenner hvis du pensler på for tidlig. Settes også på bordet slik at de som ønsker det kan ta på litt ekstra.
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten