Torsk i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise
Fremgangsmåte
- Fisken:
Lag saltlake ved å koke opp en liter vann med 80 gram salt. - Skjær torskefileten opp i fire like stykker og legg dem i laken. Skru ned varmen og la fisken trekke i 8-12 minutter. Pass på at vannet ikke koker.
- Mandelpotetsuppe:
Fres potet, løk, purreløk og hvitløk i smøret i 30 sekunder, hell så over kraften og melken. - Kok opp og la småkoke til alt er mørt og potetene begynner å gå i oppløsning. Kjør i blender og kok opp med rømme. Smak til med salt og pepper.
- Spinaten varmes i en kjele med litt smør, salt og hvitløk til den detter sammen. Press ut vannet og legg den i skålen.
- Legg spinat i skålen og suppen rundt. Legg den varme fisken på spinaten og topp med et par skjeer hollandaise og kjørvelkvast.
Tips: Bruk gjerne skrei i sesong i stedet for den vanlige kysttorsken. Her har vi brukt ferdig kraft og hollandaise, men du kan selvfølgelig lage de selv.
Se mange flere lekre fiskesupper her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG