Cottage cheese er manges venn gjennom den magre januarmåneden. Men produktet har så mye godt ved seg at det bør brukes også til andre formål enn for primært å holde vekten nede. Ingen kan måle seg med Rørosmeieriets cottage cheese, men den vanlige fra Tine er også god til dette bruket. Skal du holde kaloriene nede, er selvsagt den magre en mulighet.
Dagens rett
Med cottage cheese i paien blir den ekstra mettende, men fortsatt lett
Dette er en oppskrift som passer utmerket både som middag, i matpakken eller til vennegjengen.
Redaksjonen
03 Februar 2025 - 00:00
Cottage cheese-pai
Fremgangsmåte
- Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. La deigen hvile kaldt ca 1 time.
- Kjevl deigen ut til en leiv. Kle en paiform eller en annen ildfast form. Forstek paiskallet ved 225 grader i ca 10 minutter.
- Stek baconet, og la det renne av på tørkepapir.
- Pisk eggene sammen med fløten og krydderet, og bland dette sammen med cottage cheese. Hell røren i det ferdigstekte paiskallet. Legg baconskivene og tomatene i pairøren.
- Stekes på ca 200 grader i ca 35 minutter.
Har du lyst på en annen pai kan du velge mellom over 120 deilige oppskrifter her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå