Cæsarsalat med spekemat
Fremgangsmåte
- Del opp salaten i sine enkelte blader og skyll de godt under iskaldt vann. Dersom salaten er litt slapp kan du la den ligge en stund i isvannet.
- Dressingen:
Ha eggeplommer, ansjos, hvitløk eddik og sitronsaft i en foodprosessor og kjør sammen til en glatt masse. Ha i oljen litt etter litt, først dråpevis, så i en tynn stråle til dressingen blir tykk og kremaktig. - Ha i parmesanen og smak til med salt og pepper. Spe med litt vann dersom du synes dressingen blir for tykk.
- Krutonger:
Skjær av skorpen på det hvite brødet, del opp i terninger og stek krutongene i en panne med olje over middels varme til de er sprø. - Krydre de gjerne med det krydderet du synes er best (timian, oregano, salt, hvitløk, etc.).
- Riv opp salatbladene grovt med hendene og ha dem i en bolle. Vend inn litt av dressingen og legg opp salaten i en dyp tallerken.
- Legg opp spekematen og krutongene pent over salaten, høvle over fersk parmesan, og ha gjerne på litt finkuttet rødløk og ansjosfileter dersom du ønsker det.
Flere gode salater finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG