Kake
Sjokoladekaken ingen sier nei til

Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.
Redaksjonen
21 Mai 2015 - 13:10

Få Ukens kake som nyhetsbrev

At denne kaken har fått dette navnet kan vi bare spekulere i. I hvert fall har vi ikke funnet noen annen forklaring enn at en rik sjokoladekake som dette symboliserer det ypperste av smak. Og at den dermed er aldeles uimotståelig – i hvert fall for en ekte kakeelsker.

Sett av tid - du blir rikt belønnet

Den er i tillegg glutenfri. Men altså ikke kalorifri. Her er det ikke spart på noe.

Sjekk ut alle våre andre oppskrifter på sjokoladekake

Den tar litt tid å lage, så start tidlig på dagen. Eller du kan gjøre grunnarbeidet dagen før.

TIPS: For å få litt ekstra fargespill, kan du bruke en lys eller sågar hvit sjokolade til moussen. Husk at da må du bruke hvitt og ikke mørkt sukker.

American Beauty-kake

American Beauty-kake

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C. Sett en langpanne med vann nederst i ovnen. Kle en springform 20 cm i diameter med bakepapir (klem fast bunnen slik at røren ikke renner ut). Smelt smøret, ta gryten bort fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til det smelter. Visp sammen egg og sukker til en porøs røre. Tilsett rom/likør, og hell røren i formen. Stek i 50–60 minutter til kaken har stivnet. Ta ut kaken, og la den avkjøle.

Mousse:

Smelt smøret, ta gryten bort fra platen og tilsett den hakkede sjokoladen. Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Tilsett den smeltede sjokoladen og rør rundt. Visp eggehvitene kraftig. Ved forsiktig inn eggehvitene, en tredjedel om gangen. Visp fløten, og vend den forsiktig inn i moussen til den er helt jevn. Fordel moussen oppå den avkjølte sjokoladekaken. Dekk med plastfolie, og sett den i fryseren i minst 6 timer.

Glasur:

Kok opp fløte og sirup i en liten gryte. Ta gryten bort fra platen, og tilsett vaniljesukkeret og sjokoladen. Rør til glasuren er helt glatt, og la den avkjøle. Ta kaken ut av fryseren, og ha den over på et kakefat.

Hell glasuren på midten av kaken, og fordel den ut mot kantene slik at det renner ned litt. Sett kaken tilbake i fryseren, og ta den ut 20–25 minutter før den skal serveres.

Tips 1:

Pynt gjerne med friske bær.

Tips 2:

For å få litt ekstra fargespill, kan du bruke en lys eller sågar hvit sjokolade til moussen. Husk at da må du bruke hvitt og ikke mørkt sukker.

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen
Julemat
Drikke til kalkun

Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen

Her har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen
Julemat
Drikke til kalkun

Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen

Her har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør en liten vri med vossakorven
Dagens rett

Gjør en liten vri med vossakorven

Denne oppskriften er super når du har kjøpt inn for mye vossakorv, eller har rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her