4 poteter
1 løk
2 båt hvitløk
½ kg blomkål
4 ts smør
1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller hjemmelaget grønnsakskraft
75 g revet hvitost
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 dl lettmelk
2 dl frisk kruspersille el bladpersille
1 dl olivenolje
Skrell og skjær poteter, løk og hvitløk i biter. Fres grønnsakene i smør i en kjele uten at de tar farge.
Bryt blomkålen i buketter. Hell på buljong i kjelen med grønnsaker og tilsett blomkålen. La den koke under lokk slik at den blir myk, ca. 10 minutter. Ta ut noen pene små blomkålbuketter som skal brukes til pynt.
Kjør suppen med en stavmikser eller i en foodprosessor til den blir glatt og fin. Rør i osten og la den smelte.
Tilsett melken og smak til med salt og pepper.
Bland kruspersillen med olivenolje i en blender.
Server suppen med persilleolje på toppen og godt brød eller butterdeigssnurrer (Tin butterdeig, pensle med egg og skjært i strimler. Tvinn strimlene og stek ved 200°C i ca. 10 minutter).
Flere deilige supper med blomkål
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Server gryten med bønnene, og gjerne nystekte nanbrød til.
Her det mange indiske retter du bør prøve
Her finner du mange vegetaroppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Tips:
I stedet for blomkål kan du bruke rosenkål eller nykål.
Tips2:
Omeletten kan også serveres sammen med røykelaks eller spekemat.
Tips3:
Den egner seg veldig godt til et koldtbord, men da kan du steke den i en godt smurt langpanne ved 180 grader i 15 minutter. Eventuelt i porsjonsformer.
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter