Ikke akkurat en grønnsak, men soppen hører med
Kantarellfrikassé med bacon og valpolicella-sirup
Fremgangsmåte
Start med å tilberede sirupen.
Skrell 4 sjalottløk uten å kutte i selve løken.
Legg disse i en kjele sammen med vin, hele pepperkorn og laubærbladet. Ha på lokk og kok til væsken er redusert til 1 dl og løken er mør. Ta av lokket og tilsett sukker og vineddik.
Reduser på middels varme mens du vender løken forsiktig til den er glasert på alle sider. Sett til side mens du tilbereder kantarellene.
Surr sjalottløk og hvitløk i olje til det er mykt. Tilsett kantarellene og stek på middels varme. Tilsett smør mot slutten og skru opp varmen. La det hele surre til soppen har absorbert smøret. Ta bort fra varmen og tilsett salt og pepper.
Stek baconet separat i smør til det er sprøtt. Anrett på tallerken og dryss over gressløk.
Her er mange flotte oppskrifter med kantareller
Se alle våre gode oppskrifter med sopp
Er du i tvil, les våre tips om soppsanking her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
Pannestekt steinbit med breserte sellerihjerter og varm steinsoppvinaigrette og gnocchi
Fremgangsmåte
- Steinbit:
Del fileten i fire. Stek i smør i en middels varm panne på begge sider. Smak til med salt og pepper. - Gnocchi:
Bak potetene i ovnen på 150-160°C i ca. ½ time. Grav ut potetkjøttet og passer. Legg potetpuréen ut på et brett, kle med matfilm og avkjøl. - Bland egg og parmesan i potetpuréen og kna inn melet. Dette skal bli en fast, men ikke kompakt masse. Melmengden må avpasses pga. varierende fuktighet i potetene.
- Smak til med salt og pepper. Deigen rulles ut i fingertykke pølser og skjæres i ½ cm tykke biter. Kokes i lettsaltet vann til de flyter opp til overflaten.
- Breserte sellerihjerter:
Kutt stangsellerien, 3-4 cm av bunnen, renskjær og skyll godt og lenge. Breser i kyllingkraft smakt til med salt og pepper, hvitløk, sitronsaft og timian i 10-15 minutter. - Steinsoppvinaigrette:
Del steinsoppen i skiver og stek i klaret smør. Glaser soppen med kyllingkraften og sil av. Reduser og smak til kraften med salt, pepper og sitronsaft. Rør i litt brunet smør.
Her finner du mange oppskrifter med steinbit
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 419.80 kr Uten utvalg93 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 609.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
85 POENG
Skogssuppe med ristet skinke frå Suldal
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG