Honningbakte rotgrønnsaker med sitron og mynte
Fremgangsmåte
- Skrell og kutt opp rotgrønnsakene i like store biter (du kan godt bytte ut noen av grønnsakene med f.eks. rødbeter, skorsonnerot, gulbeter eller pastinakk).
- Legg bitene i ildfast form og ha over olje, honning, sitronskall, salt og pepper.
- Stek formen i ovn på 200 grader i ca 35 minutter eller til grønnsakene er møre. Rør rundt i grønnsakene nå og da.
- Rett før servering skjæres mynten i strimler og vendes inn i rotgrønnsakene.
Tips: Smaker helt nydelig til stekt kylling.
Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
84 POENG
Kålrotpai med snøfrisk
Fremgangsmåte
- Skrell og strimle kålroten fint eller riv den grovt. Rens og skjær purren i tynne ringer.
- Kle en form med paidegen, prikk bunnen godt med en gaffel og fordel kålrotstrimler og purre over.
- Visp sammen egg og fløte og smak til med gressløk, salt, pepper og kajennepepper. Hell det i formen. Fordel snøfrisk på toppen.
- Stek paien nederst i ovnen på 170 grader til fyllet har stivnet og kålroten er mør - ca. 45 minutter.
Server gjerne en grønn salat eller tomatsalat til.
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
Slik steker du rösti
Fremgangsmåte
Klem vannet godt ut med et kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.
Stek röstien i porsjonsstørrelser, et par spiseskjeer røre pr rösti, ca. 5 minutter på hver side.
Röstien kan også stekes som en hel kake i panna, snu den ved hjelp av et lokk.
Her er flere deilige retter med poteter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig