Ukens kake

Brownies med luftig marengs

Brownies med luftig marengs er ensbetydende med fest

Brownies med luftig marengs er ensbetydende med fest

Mørk sjokolade møter luftig marengs og syrlig bringebær. Her er oppskriften.
04 August 2022 - 11:10

Vi har plass til «tyngre» bakverk selv om kalenderen sier midtsommer. Denne kaken er helt uimotståelig takket være kombinasjonen av den «seige» browniebunnen, den kremaktige sjokolademoussen, den luftige marengsen og den friske smaken av nyplukkede bringebær.

Prøv en av våre andre brownieoppskrifter

Om du mot formodning ikke har spist opp alt av fjorårets bringebær i fryseren, kan du fint bruke dem i denne kaken. Men det er jo klart at årets bringebær som både hager og kratt bugner av akkurat nå, er ekstra lekre.

Brownies med luftig marengs

Brownies med luftig marengs

Fremgangsmåte

Browniebunn:

  1. Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen.
  2. Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis.
  3. Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver.
  4. Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter.
  5. Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 grader.
  6. Avkjøl.

Bringebærkrem:

  1. Kok bringebærene sammen med gelésukkeret og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter.
  2. Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør.
  3. Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen.
  4. Sett i fryseren.

Sjokolademousse:

  1. Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle.
  2. Varm fløten, og hell den over sjokoladen.
  3. Rør til sjokoladen er oppløst.
  4. Sett til avkjøling i kjøleskap.
  5. Tilsett kremosten, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tykk, tilsetter du litt uvispet fløte.
  6. Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen.
  7. Sett tilbake i fryseren.

Marengs:

  1. Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.
  2. Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en mikserskål.
  3. Visp marengsen i rundt 5–10 minutter.
  4. Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner.
  5. Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren.

Tips:
Husk å sette den til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.

Prøv en av våre andre brownieoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her