Browniebunn:
- Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen.
- Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis.
- Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver.
- Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter.
- Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 grader.
- Avkjøl.
Bringebærkrem:
- Kok bringebærene sammen med gelésukkeret og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter.
- Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør.
- Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen.
- Sett i fryseren.
Sjokolademousse:
- Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle.
- Varm fløten, og hell den over sjokoladen.
- Rør til sjokoladen er oppløst.
- Sett til avkjøling i kjøleskap.
- Tilsett kremosten, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tykk, tilsetter du litt uvispet fløte.
- Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen.
- Sett tilbake i fryseren.
Marengs:
- Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.
- Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en mikserskål.
- Visp marengsen i rundt 5–10 minutter.
- Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner.
- Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren.
Tips:
Husk å sette den til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.
Prøv en av våre andre brownieoppskrifter