Senhøsten er en deilig tid, for da er det endelig mulig å få tak i essensen av norsk grøde i form av årets ferske eplemost.
Norges beste
Vet du hvilken eplemost eller sider som er best i Norge?
Den 9. desember skal du bli med på kåringen av Norges beste eplemost og sider, se finalen i den store eplekakekonkurransen, møte Norges beste kokebokforfattere og være med i konkurransen om å vinne kokebøker til kr 1850,- helt gratis!
Endelig begynner det å bli lett å få tak i eplejuice av god kvalitet over det ganske land, og det er nettopp en herlig og forfriskende norsk eplejuice med god syre som er utgangspunktet for denne fristelsen.
Får du tak i juice av Aroma- eller Gravensten-epler er disse de beste å bruke til denne drinken.
Du kan godt servere denne drinken uten alkohol, men her har vi gitt den et ekstra løft med en deilig fransk cognac.
Tips:
Bruk en god eplejuice med god syre til denne drinken, gjerne en laget på Gravensten- eller Aroma-epler.
De beste er ikke filtrert, noe som gjør at du kan få en noe uklar drink, men som er utrolig god på smak.
Kanelsukkerlake lager du enkelt selv ved å koke opp like deler sukker og vann og tilsette en kanelstang delt i biter. Sett sukkerlaken til side til avkjøling og sil så vekk kanelbitene.
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.
Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.