Fransk epletoddy med cognac
Foto: iStockphoto

Fransk epletoddy med cognac

Fremgangsmåte

Varm opp eplejuicen til den er rykende varm.

Ha cognacen og Angosturaen i et varmebestandig glass og topp opp med den varme eplejuicen.

Smak til med kanelsukkerlaken slik at drinken er søt nok for deg.

Pynt gjerne med kanelstang og spiral av appelsinskall.

Flere gode varme drinker finner du her

Tips: Bruk en god eplejuice med god syre til denne drinken, gjerne en laget på Gravensten- eller Aroma-epler.

De beste er ikke filtrert, noe som gjør at du kan få en noe uklar drink, men som er utrolig god på smak.

Kanelsukkerlake lager du enkelt selv ved å koke opp like deler sukker og vann og tilsette en kanelstang delt i biter. Sett sukkerlaken til side til avkjøling og sil så vekk kanelbitene.

Se flere herlige cognacdrinker her

Råvarer:

Sendt inn av Christian Udjus llustrasjonsfoto: iStockphoto

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken