Så om du synes surøl høres litt dristig ut, ja da kan du gå for det mer klassiske lyse pilsnerølet. Pilsner har dempede humlearomaer, i motsetning til IPA - som setter for mye preg på sausen. Men du skal heller ikke velge en pilsner med for mye bitterhet, for det blir det heller ikke god saus av. Surøl er syrlig og syrligheten dominerer over humle- og malttonene. Derfor er det et godt alternativ til pilsner i denne retten. Så om du ikke liker å drikke surøl, kan du bruke det i sausen og ha pilsner i glasset. Et fint kompromiss.
Dagens rett
Foto: (Traveling)
Hvilket øl du damper blåskjellene i, henger sammen med hvilken type øl du liker
Ølet du bruker i maten, er det naturlig å bruke også i maten.
02 Desember 2023 - 00:00
Blåskjell dampet i lyst øl eller surøl
Fremgangsmåte
- Skyll blåskjellene i kaldt vann og kontroller at alle skjellene er lukket. Åpne skjell er døde og skal kastes.
- Legg blåskjellene i en stor kjele, sammen med løk, selleri og vann.
- Legg på lokk og sett over sterk varme.
- Kok skjellene til de har åpnet seg.
- Rist på kjelen et par ganger for å sikre jevn koking. Dette tar bare noen minutter.
- Ta opp blåskjellene og hold dem varme. Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg.
- Hell kokekraften gjennom en fin sil over i en annen kjele.
- Ha ølet (lyst øl eller surøl) i kjelen.
- Kok opp og kok ut kullsyren. La koke i 5 minutter.
- Rør smøret inn i kraften litt om gangen.
- Tilsett friskhakkede urter.
- Smak til med salt og pepper og hell sausen over blåskjellene. Server straks med brød til.
Se alt du kan lage med blåskjell
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå