- Skyll blåskjellene i kaldt vann og kontroller at alle skjellene er lukket. Åpne skjell er døde og skal kastes.
- Legg blåskjellene i en stor kjele, sammen med løk, selleri og vann.
- Legg på lokk og sett over sterk varme.
- Kok skjellene til de har åpnet seg.
- Rist på kjelen et par ganger for å sikre jevn koking. Dette tar bare noen minutter.
- Ta opp blåskjellene og hold dem varme. Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg.
- Hell kokekraften gjennom en fin sil over i en annen kjele.
- Ha ølet (lyst øl eller surøl) i kjelen.
- Kok opp og kok ut kullsyren. La koke i 5 minutter.
- Rør smøret inn i kraften litt om gangen.
- Tilsett friskhakkede urter.
- Smak til med salt og pepper og hell sausen over blåskjellene. Server straks med brød til.
Se alt du kan lage med blåskjell