Denne måten å tilberede epler på, passer også med butikkepler. Ekstra godt egner syrlige epler seg, gjerne de som selges kilovis og til lavere pris. Røde epler blir forresten mer fristende når det bakes, enn de lyse grønne og gule.
Ukens kake
Foto: (Anna Bryleva)
Begynner eplene i hagen å modne skal du lage denne desserten
Når eplene begynner å falle ned, gjelder det å handle raskt. Da kan denne oppskriften komme deg til unnsetning.
Aase E. Jacobsen
24 August 2023 - 10:00
Honningepler som i Bulgaria
Fremgangsmåte
- Vask eplene og fjern stilk og kjernehus så forsiktig at eplene stadig er tette i den andre enden.
- Honningen fylles i eplene, som så plasseres tett sammen i en godt smurt, ildfast form.
- Vinen helles i og halvparten av valnøttene legges på toppen.
- La eplene surre seg møre ved 200 C i ca 15 minutter.
- Steketiden vil variere med størrelsen av eplene.
- Smelt smøret til sausen i pannen sammen med sukkeret.
- Tilsett en skje kokende vann når blandingen begynner å få farge, og bland i hakkede valnøtter.
- Denne sausen helles så over eplene like før de skal serveres.
- Det smaker ekstra godt med pisket krem eller vaniljeiskrem til.
Mange flere deilige desserter du kan lage
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
89 POENG
Forsiden akkurat nå