Matkurs og vinkurs

Beermakers Dinner 26. november i Oslo

Beermakers Dinner: Svenske øl til en herlig 5-retters meny

Beermakers Dinner: Svenske øl til en herlig 5-retters meny

8 øl kombinert vinterens beste råvarer. Gå ikke glipp av denne unike muligheten.
Julie Helene Amundsen
05 September 2019 - 12:09
  Foto: Alexander Donka

Denne kvelden får du en unik mulighet til å oppleve hvorfor Gotlands Bryggeri vant den gjeve, om enn uoffisielle tittelen "nordisk mester i å kombinere øl og mat". Det var i 2015-utgaven av konkurransen Bryggeribråk at Gotlands Bryggeri kunne innkassere denne seieren foran flere andre nordiske bryggerier.

At Gotland har en egen evne til å brygge godt matøl råder det liten tvil om, les mer her.

Nå er det restaurant Stock som skal leve opp til dette renommeet. Kjøkkensjefen har satt sammen en 5-retters meny til 8 øl fra Gotlands Bryggeri, i tillegg vil Gotland diske opp med en aldri så liten øl-cocktail til måltidet. 

Dette blir ikke bare en meget spennende, men også en særdeles smaksrik middag som definitivt vil gi mersmak på øl fra Gotland. 

 

For Gotland byr ikke kun på vakker natur og fantastiske råvarer, men også på en svært tradisjonsrik ølkultur som strekker seg mange hundre år tilbake i tid. Faktisk så langt tilbake i tid at man ikke visste hva gjær var. Man trodde heller at det var noe magisk som tok form oppi bryggekjelen. I dag er det ikke slik på øya lenger, men godt øl finnes det der - bedre kjent under navnet Gotlands Bryggeri. 

Bryggerimester Johannes Obermeier

Dette håndverksbryggeriet er et av landets, og kanskje til og med Skandinavias eldste. De startet opp så tidlig som i 1995, og kan dermed skryte på seg nærmere 25 år med kunnskap og lidenskap for håndverksøl. I deres spede begynnelse kunne bryggeriet by på ølet Wisby Kloster, et ufiltrert ferskøl.

I dag er det tre sjefsbryggere bak roret på Gotland, og Johannes Obermeier er en av dem. Han er vokst opp i den sangomsuste ølbyen Bayeren og begynte som lærling på det lokalet bryggeriet i en alder av 16. Etter dette har han jobbet i USA, og det er særlig denne tiden som inspirerte han til de ølene som førte Gotlands til den suksessen de er i dag. Men han har også hentet svært mye inspirasjon fra sin tid som brygger i Tyskland, og er dermed en selvskreven mester på lagerøl og pils, en av de vanskeligste stilene å beherske.

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på denne middagen - meld deg inn her.

  Foto: Alexander Donka

Sammen med Joakim Eneqvist og Johan Spendrup er Johannes del av en trio som komplementerer hverandre både i personlighet og kunnskap. Trioen på Gotlands bryggeri brygger således lagerøl og pils, så vel som smakrike ales og Wisby - tradisjonelle ølstiler spesielt egnet til mat. Som de selv sier på Gotland: " I dag bryggeri vi öl som vi själva vill dricka – moderna gotländska tolkningar av traditionell öl."

At du også vil like ølene som gutta brygger, er vi ganske så sikre på. Spesielt når de serveres til en spesialtilpasset meny med sesongens aller beste råvarer.

Ta med deg kolleger, gode venner, familie, eller kanskje din kjære til denne unike ølmiddagen. 

Kveldens meny
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her