Har du forsynt deg mer av julematen enn du klarer å bruke? Da kan kanskje løsningen være tapas? Inviter venner og familie til et hyggelig lag i romjulen samtidig som du får avsetning på alt det gode du har i kjøleskapet.
Når spanjolene og italienerne går til sin yndlingsbar for å nyte sitt glass og sin tapas, pintxo eller aperitivo, har de et utall av småretter med grønnsaker, sjømat og kjøtt å velge i.
Men den gamle tapas-tradisjonen startet faktisk med at man serverte en skive spekeskinke over sherryglasset for å holde fluene borte.
Klassiske retter til tapas finner du her
Lag din egen juletapas
Tapas-kunsten i dag innbyr til stadig nye fantasifulle kombinasjoner i smak, lukt og farge, og den aller siste varianten er førjuls-tapas eller jule-tapas.
Spekeskinken er i vårt forslag byttet ut med julevarer som kokt lammelår, pinnekjøtt, julepølser, ribbe og et utvalg av julens pålegg.
I nye smakskombinasjoner og måter å anrette på kan en med stor nytelse spise juleproduktene uten å ta selve julemåltidet på forskudd.
Alt om julens mat og drikke finner du her