- Hvetedeig: Smuldre gjæren i en bolle.
- Varm melken til den er fingervarm, tilsett deretter gjæren og rør om.
- Rør inn smør, sukker og kardemomme.
- Tilsett mel litt om gangen og kna deigen til den slipper bollen.
- Dekk over bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i ca. 1 time.
- Fyll: Visp sammen smør, brun farin og krydder til en kremet konsistens. Smør en brødform på ca. 30 cm.
- Hvelv deigen over på et lett melet bakebord.
- Kjevle ut deigen til et rektangel med ca 0,5 cm tykkelse.
- Fordel fyllet jevnt over deigen.
- Del deigen i 20 rektangler ved å skjære den i fire like store remser på langs, og i fem like store remser på tvers.
- Plasser bitene ved siden av hverandre i formen og la heve under et klede i 45 minutter.
- Sett ovnen på 175 °C.
- Pensle brødet med sammenvispet egg. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 35–40 minutter.
- Pass på at brødet ikke blir for mørkt under steking. Dekk over med aluminiumsfolie hvis du ser at toppen begynner å bli for mye stekt.
- La brødet avkjøles i formen.