Bransje
Alle deltakere får lærerik opplevelse i premie

Alle deltakere får lærerik opplevelse i premie

Meld deg på semifinalen i Young Sommelier og som premie får du en spennende og lærerik omvisning på Arcus' anlegg på Gjelleråsen.
Aase E. Jacobsen
23 August 2015 - 10:45

Som deltaker i semifinalen i Young Sommelier får du en gullkantet premie uansett om du går videre til finalen.

Arcus Opplevelser inviterer til en destilleritur med besøk på Arcus-anlegget på Gjelleråsen. Det inkluderer omvisning på fatlageret, smaking av akevitt og norsk mat sammen med Ivan Abrahamsen. Det blir busstransport fra Oslo Bussterminal til Gjelleråsen.

I tillegg byr Tysk Vin Norge på en ekstrapremie til den som leverer den beste beskrivelsen av sin største opplevelse med tysk riesling. Det betyr en innholdsrik tur til et av Tysklands vinområder.

Hvem kan delta:

Alle under 30 år som jobber på et serveringssted eller i et importfirma kan melde seg på semifinalen.

Meld deg på som deltaker til caroline.tangen@aperitif.no eller 97780616.

Slik foregår konkurransen:

Først gjennomføres det en semifinale, og de tre beste går videre til finalen.

  • Semifinalen avholdes på Kafe Løve den 7. september kl. 12-14 og består av en kort teoriprøve og en blindsmaking.
  • De tre beste som kommer videre til finalen under Matstreif på Rådhusplassen den 12. september skal presentere sin norske favorittdrikke og skal foreslå drikke til en norskkomponert 3-retters middag.

Det er eksklusive Raymond Weil-klokker til alle i finalen. I tillegg får vinneren en tur for to til vakre Flåmsdalen og Ægir bryggeri. Hovedpremien ved Ægir bryggeri inkluderer: 2 netter ved Flåmsbrygga Hotell–Bryggerihotellet, omvisning på Ægir Bryggeri og Ægir Brenneri, øl- og akevittsmaking i Ægir BryggeriPub, 2 middager i Ægir BryggeriPub, fjordsafari på Nærøyfjorden, Flåmsbana tur/retur. Nortime stiller med klokker til alle tre finalister.

Tur med Flåmsbana er en del av den flotte premien.
  • Visjonen for konkurransen er at alle som jobber i serveringsbransjen skal øke sin kunnskap for norske drikkevarer.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her