À L'aise i Oslo kåret til Nordens beste restaurant

À L'aise i Oslo kåret til Nordens beste restaurant

À L'aise fikk ikke bare en Michelinstjerne i fjor, men hevder seg også i den nordiske restauranteliten.
12 Juni 2024 - 10:09

Nordic Prize er siden 2009 en årlig kåring av Nordens beste restaurant. 

Det er tredje årets på rad at en norsk restaurant vinner prisen, i fjor var det Hot Shop og året før Speilsalen. i 2019 gikk prisen til Re-Naa, i 2015 og 2012 var det Maaemo, så av i alt 15 utdelinger, har Norge sikret topplassering seks ganger. 

A l'aise betyr avslappet/komfortabel på fransk og avslappet eleganse preger da også hele restaurantopplevelsen. Foto: A l'aise

À L'aise konkurrerte i årets utdeling mot noen av de beste restaurantene i Norden, hvor de andre finalistene var OX (Island), Vollmers (Sverige), Oké (Danmark) og VÅR (Finland).

Juryens begrunnelse for valget:

«À L'aise imponerte juryen med sin gjennomførte filosofi og klassiske matopplevelse. Restauranten tilbyr en tydelig strategi som gjennomsyrer hele måltidet. Anderetten ble spesielt fremhevet som en strålende servering på et svært høyt nivå, og det var ingen dårlige eller svake retter å spore på vår nominasjonsmiddag. Klassiske innslag som andepressen, ostevognen og champagnevognen bidrar til en opplevelse som sjelden ses i dag. Det er befriende å oppleve klassisk filosofi og håndverk utført på en imøtekommende og svært god måte. En fin balanse til de nye, nordiske og mer uformelle topprestaurantene som vokser frem.

Vinmenyen på À L'aise er klassisk, og servicen er gjennomgående god. Personalet er kompetent og til stede gjennom hele måltidet. Ulriks engasjement ved bordet er spesielt imponerende, med en tydelig tanke bak alle valg og retter som serveres. Juryen konkluderer med at À L'aise leverer en totalopplevelse av svært høy kvalitet og har etablert seg helt i toppsjiktet blant gode restauranter i Norden.»

Bak À L'aise står danske Ulrik Jebsen og Mia Hvidberg.

Og bak prisen Nordic Prize står danske Bent Christensen og Arne Ronold i magasinet Vinforum.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her