À L'aise i Oslo kåret til Nordens beste restaurant

À L'aise i Oslo kåret til Nordens beste restaurant

À L'aise fikk ikke bare en Michelinstjerne i fjor, men hevder seg også i den nordiske restauranteliten.
12 Juni 2024 - 09:09

Nordic Prize er siden 2009 en årlig kåring av Nordens beste restaurant. 

Det er tredje årets på rad at en norsk restaurant vinner prisen, i fjor var det Hot Shop og året før Speilsalen. i 2019 gikk prisen til Re-Naa, i 2015 og 2012 var det Maaemo, så av i alt 15 utdelinger, har Norge sikret topplassering seks ganger. 

A l'aise betyr avslappet/komfortabel på fransk og avslappet eleganse preger da også hele restaurantopplevelsen. Foto: A l'aise

À L'aise konkurrerte i årets utdeling mot noen av de beste restaurantene i Norden, hvor de andre finalistene var OX (Island), Vollmers (Sverige), Oké (Danmark) og VÅR (Finland).

Juryens begrunnelse for valget:

«À L'aise imponerte juryen med sin gjennomførte filosofi og klassiske matopplevelse. Restauranten tilbyr en tydelig strategi som gjennomsyrer hele måltidet. Anderetten ble spesielt fremhevet som en strålende servering på et svært høyt nivå, og det var ingen dårlige eller svake retter å spore på vår nominasjonsmiddag. Klassiske innslag som andepressen, ostevognen og champagnevognen bidrar til en opplevelse som sjelden ses i dag. Det er befriende å oppleve klassisk filosofi og håndverk utført på en imøtekommende og svært god måte. En fin balanse til de nye, nordiske og mer uformelle topprestaurantene som vokser frem.

Vinmenyen på À L'aise er klassisk, og servicen er gjennomgående god. Personalet er kompetent og til stede gjennom hele måltidet. Ulriks engasjement ved bordet er spesielt imponerende, med en tydelig tanke bak alle valg og retter som serveres. Juryen konkluderer med at À L'aise leverer en totalopplevelse av svært høy kvalitet og har etablert seg helt i toppsjiktet blant gode restauranter i Norden.»

Bak À L'aise står danske Ulrik Jebsen og Mia Hvidberg.

Og bak prisen Nordic Prize står danske Bent Christensen og Arne Ronold i magasinet Vinforum.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her