Oppskrifter på iste og iskaffe
Oppskrifter med kaffe
Granatbrus
Fremgangsmåte
Kjøl ned espresso og fruktsaft over is i shakeren (granateplet kan klemmes som en sitron). Sil over i kremblåser og ha i resten av ingrediensene. Bruk to kullsyrepatroner. Server som en forfriskende brus. Den kremete teksturen og munnfølelsen vil ligne en nytappet Guinness.
9 avkjølende oppskrifter med kaffe og te og gode tips
Her finner du mange oppskrifter på alkoholfrie drinker
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Frappé
Fremgangsmåte
Hell is, siruper og espresso i en shaker i nevnt rekkefølge. Rist kraftig i 15 sekunder for å knuse isen og gjøre drikken luftig og kremete. Hell alt inkludert is i et høyt glass og hell fløte sakte på den øverste isbiten for å få et fint fargespill. Serveres med to tynne sugerør.
Con panna al freddo
Fremgangsmåte
Ha isbiter, sukkerlake og espresso i en shaker i nevnt rekkefølge. Vend shakeren rundt fire ganger for å kjøle ned drikken. Sil væsken over i et glass med nye isbiter.
Topp med fløte som du har ristet (eller vispet) til en luftig, men fortsatt flytende konsistens. Hell den sakte på den øverste isbiten for å få en lagdelt drikk.
Kaldbrygget AeroPress
Fremgangsmåte
Rør godt og press kaffen over i et glass med is. Ved kaldbrygging vil det være mer motstand under pressingen. Bryggemetoden vil gi veldig ulikt smaksresultat etter hvilken kaffe du velger. Her er noen forslag på kaffer som gir ulik smak:
- Yirgacheffe Konga, Etiopia - Lett, saftig og søt. Sitrusnoter og ettersmak av ferske urter.
- N’Dumberi, Kenya - Ren og smaksrik med dype noter av nype, tomat og solbær.
- Fazenda Barreiro, Brasil - Fyldig munnfølelse og hint av kanel og hasselnøtter.
Shakerato
Fremgangsmåte
Ha isbiter, sukkerlake og espresso i en shaker i nevnt rekkefølge. Vend shakeren rundt fire ganger for å kjøle ned drikken. Sil væsken over i et glass med nye isbiter.
Prøv også å riste frosne bær og kaffe i en shaker. F eks. kaffe fra Rwanda og bringebær.
Lag islatte; server i et større glass fylt med is og fyll på med kald melk.
Lag ismocca; bytt ut sukkerlaken med sjokoladesaus og fyll opp med melk.
9 avkjølende oppskrifter med kaffe og te og gode tips
Her finner du mange oppskrifter på alkoholfrie drinker
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
AeroPress på is
Fremgangsmåte
Her brukes mindre vann enn til et vanlig kaffebrygg for å kompensere for smelting av isbiter. Tilsett litt sukkerlake, og smak deg frem til best balanse. Som garnityr kan du bruke en skive av en frukt som du assosierer med kaffens smak.
- Los Idolos, Colombia - fyldig og smaksrik, sødme som i søte valnøtter og gule søte plommer.
- Black Coffee, Brasil - intens fruktighet og sødme med preg av solmodne røde bær.
9 avkjølende oppskrifter med kaffe og te og gode tips
Her finner du mange oppskrifter på alkoholfrie drinker
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig