Wok & Nudler

oppskrifter.webp

Kar du lyst til å lage en wok eller lage en rett med nudler? Her finner du oppskriftene

Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne

  • 20 minutter

    Teriyaki er en japansk tilberedningsmetode som inkluderer blant annet soyasaus og sukker/søt vin. Når du glaserer kjøtt (eller fisk) med denne marinaden, skjer det en karamelliseringsprosess under stekingen som gir en smak som du ikke vil være foruten.

  • 30 minutter

    Lag en soppgryte med sukkererter helt uten kjøtt. Du kommer garantert til å lage den flere ganger.

  • 45 minutter

    Dette er en grillrett som både store og små vil sette pris på. Kalkunbrystet blir saftig og mørt.

  • 20 minutter

    Peanøtter, reker, søt soyasaus og litt til er det som skal til for å skape litt ekstra stas på kyllingfileten i denne woken.

  • 20 minutter

    Scampiene skal i wokpanna, og der skal de få følge med den deilige soppen shitake. Selvfølgelig mye annet snadder også.

  • 15 minutter

    Wok er lettlaget, har mye smak og kan varieres med det du har i kjøleskapet. I denne oppskriften kan du bruke rester etter helgens rekefest.

  • 20 minutter

    Du kan selvsagt bruke annen type kjøtt. Den virkelige smaksforsterkeren her er den svarte bønne-sausen.

  • 30 minutter

    Har du ris til overs etter en middag kan du raskt lage deg en deilig smårett. Legg til et par egg, litt ingefær og olje.

  • 15 minutter

    Denne kyllingretten lager du på et kvarter. At du kan sette deg til bords så raskt går ikke utover smaken kan vi love.

  • 30 minutter

    Det er en grunn til at dette er en av de mest populære rettene på kinesiske restauranter.

  • 30 minutter

    Denne wokpannen kan også lages med rester av kylling eller fisk og slitne grønnsaker fra grønnsaksskuffen.

  • 20 minutter

    Kylling er for alltid et populært middagsinnslag. Sammen med ris blir det hele riktig så velsmakende og lettlaget.

  • 20 minutter

    Svin på kinesisk vis er en ytterst god kombinasjon. Ingrediensene har du enten allerede eller så får du kjøpt dem i nærmeste butikk.

  • 40 minutter

    Denne retten kan du lage i en god gammeldags jernpanne hvis du ikke har en wokpanne. Uansett blir det et deilig måltid hvis du følger vår oppskrift.

  • 30 minutter

    Pad thai - en av Thailands nasjonalretter, og kanskje en av de mest kjente rettene fra Smilets land? Vår pad thai er laget med strimlet svinekjøtt, risnudler og klassiske thailandske smaker.

  • 25 minutter

    Hverdagsmat skal gå raskt! Med denne oppskriften har du denne middagen på bordet på godt under en halvtime.

  • 30 minutter

    En deilig salat der kyllinglever gjør den til en deilig forrett.

  • 30 minutter

    Dette er en paella med masse deilige smaker. De kommer blant annet fra fisk, blåskjell og kongekrabbe.

  • placeholder
    20 minutter

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken