- Du kan bruke en stor wok til denne retten, men en stor dyp stekepanne kan også benyttes.
- Varm oljen, ha i løk skåret i strimler, stekes lett, må ikke bli brunt. Ha i tomatsaus, hvitvin, fiskekraft, tomatpure, hvitløk i biter, champignon med kraft og krydder. Surres under lokk et par minutter.
- Skrubb blåskjellene. Legg til side 12-15 av de peneste skjellene. Ha resten opp i sausen og damp disse under lokk til alle skjellene er åpne.
- Ta skjellene ut av woken, rens ut kjøttet og legg det til side. De tomme skjellene kastes. Dette kan lages ferdig på forhånd.
- Varm opp sausen, ha i breiflabb skåret i tynne skiver ca 4 x 4 cm, reker, resten av blåskjellene (i skall) og ris. La dette dampe under lokk til skjellene har åpnet seg.
- Ha i de rensede blåskjellene, smak til med salt, pepper og server rykende varmt.
Retten er som en tykk suppe og bør serveres i dype tallerkener, gjerne med pariserloff.
Lyst til å lage en annen paella