Marinert og grillet kalkunbryst med wokgrønnsaker og råstekte poteter
Aperitif

Marinert og grillet kalkunbryst med wokgrønnsaker og råstekte poteter

Dette er en grillrett som både store og små vil sette pris på. Kalkunbrystet blir saftig og mørt.

Fremgangsmåte

Bland marinaden. Skjær kjøttet i ca 1,5 cm tykke skiver og legg dem i en plastbolle. Hell marinaden over og bland godt slik at den dekker mesteparten av kjøttet. La står natten over eller minst to timer.

1 time før servering:

Vask og eventuelt skrell potetene. Skjær dem i tynne skiver, ca 2-3 mm, og fordel dem i ildfaste former eller på stekebrett (legg bakepapir i bunnen). Hell over olivenolje og bland godt. Dryss over salt og stek ved 190 grader (varmluft) i 25-30 minutter eller til potetene er pent brune.

Deretter forbereder du wokgrønnsakene:

Skjær kålen og vårløken i tynne strimler. Fjern eventuelle steiner i druen. Hvis woken er liten, kan du dele opp alt i to porsjoner og helle den første halvparten i et serveringsfat mens du woker resten. Varm opp oljen ved sterk varme (nest høyeste trinn både hvis du har gassbluss og hvis du bruker vanlig kokeplate. Du kan selvsagt også bruke grillen. Ha i hvitløken og fres lett under stadig omrøring. Tilsett kål og løk og fres videre mens du rører hele tiden. Når kålen har falt sammen, tilsetter du soppen og freser videre. La druene får et par raske runder sammen med kålblandingen og sett til side.

Så er tiden inne for å forberede kjøttet:

Ta det ut av marinaden og tørk dem med kjøkkenpapir. Ta vare på marinaden. Kok den opp, sil den over i et sausenebb og server ved siden av som en sjy. Grill kalkunskivene et par minutter på hver side. La dem få hvile et par minutter før servering.

Servering:

Sett kjøttet, grønnsakene og potetene på et bord og la alle få forsyne seg selv. Det er mest praktisk.

Flere spennende oppskrifter på kalkunbryst finner du her

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller
+
Godbiter i pollisten

Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller

To topp rieslinger fra et av Alsaces fyrtårn kommer til å løfte jule- og nyttårsmiddagene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol
+
Ukens vin

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol

Om du trodde chablis var forbeholdt høysommer og rekekos, er denne altså noe ganske annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne
Dagens rett

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne

En nydelig rett av kylling og eksotiske krydder sprer matglede i desembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her