Skalldyr

oppskrifter.webp

Havets delikatesser er utvilsomt skalldyr Her finner du oppskrifter på de aller fleste slag,

Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne

  • 10 minutter

    En enkel, liten og delikat salat med reker er hva vi kan friste med. Reker smaker alltid godt, og med appelsin og basilikum topper det seg.

  • 10 minutter

    En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

  • 15 minutter

    Rekecocktail er en deilig forrett. Her får du en oppskrift med dillmajones i tillegg.

  • 15 minutter

    Flambering av scampien fremhever enda flere smaker som den har å by på.

  • 15 minutter

    Denne retten heter Gambas al Ajillo og en en klassiker fra Spania.Reker med hvitløk smaker herlig.

  • 15 minutter

    Får du ikke tak i krabbe, kan du bruke reker eller røykelaks. Og finner du ikke frisk mango, kan du bruke den fryste som du vanligvis bruker til smoothies, og piffe den opp med litt tabasco eller chiliflak.

  • 15 minutter

    Snøkrabbe kan bli en stor konkurrent til kongekrabbe Her får du en oppskrift på snøkrabbe med urtesmør. Smøret får du også oppskriften til.

  • 15 minutter

    Snøkrabbe er en nykommer i fiskedisken og kan bli en stor konkurrent til kongekrabbe all den tid prisen er lavere. Her får du en oppskrift på snøkrabbe naturell med tomatsalsa.

  • 15 minutter

    For en kombinasjon. Den lekre kongekrabben og mangosalaten er en superenkel, men ikke desto mindre perfekt rett.

  • 15 minutter

    Har du reker til overs, blir dette en ekstra god restefest.

  • 15 minutter

    Det som er spennende med blåskjell er at du kan lage mange forskjellige smaksvarianter basert på en grunnoppskrift. I denne oppskriften tilsettes øl, noe som gir en fyldig smak.

  • 15 minutter

    Denne vrien med ingefær, koriander, chili og hvitløk gir kongekrabben et kick du kanskje ikke har smakt før.

  • 15 minutter

    Varmebehandlede østers er lettere å introdusere enn rå utgave. Så smaker de da også veldig godt, enten du velger den enkle versjonen eller Rockefeller som er gratinerte østers.

  • 15 minutter

    Denne retten med østers er komponert av de prisvinnende kokkene Svein-Erik Renaa og Yngvar Nielsen

  • 15 minutter

    Reker i tacoen er perfekt sommermat. Og et godt alternativ til rekesmørbrød.

  • 15 minutter

    Kamskjell lager du enkelt i en wok-panne. Med tilbehøret kan du raskt servere en himmelsk rett.

  • 15 minutter

    Denne gode klassikeren går aldri av moten og ingen blir lei. En rekecocktail er en nydelig liten rett som passer godt som forrett.

  • 15 minutter

    Østers er en fransk klassiker som bør serveres med Champagne. Det er når de serveres slik den naturlige særegne smaken kommer til sin rett.

  • 15 minutter

    Glem å bestille takeaway og lag din egen Thai Red Curry hjemme. Denne klassiske retten tar det bare 15 minutter å lage, og den gir virkelig smaksløkene noe å bryne seg på.

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken