- Åpne østersen og hell av vannet i østersen i et målebeger. Skjær østersene forsiktig løs fra skallet. Hell østerskraften i en kjele og varm opp. Legg østersene oppi og skru ned varmen. Damp forsiktig i 20 sekunder. Ta opp østersene og hold dem varme. Ta vare på kraften.
- Varm olje i en kjele og fres sjalottløken til den blir blank og myk.
- Tilsett vin og kok inn til en tredel gjenstår. Hell på østerskraft og kok inn til halvparten gjenstår.
- Tilsett fløten og evt tabasco og kok inn til sausen tykner.
- Rør inn hakket bladpersille og kok opp.
- Rør inn smøret og smak til med salt og pepper. Hold sausen varm.
- Like før servering røres østersene inn.
- Skrell aspargesene og kok dem i lettsaltet vann i fire minutter til de er møre men ikke helt myke. Skyll i kaldt vann og fordel på fire tallerkener. Hell sausen med østersene over.
- Rockefeller-versjonen:
- La østersene ligge i skallene.
- Hell over sausen, topp med brødsmuler og gratiner i 10 minutter ved 175 grader til overflaten er gyllen.
Tips: Hvis du ikke klarer å åpne østersene, kan du dampe dem åpne. Skrubb østersene godt og skyll dem. Legg en liten rist i bunnen av en kjele. Stable østersene oppå og skru varmen opp på full styrke. Damp i noen få minutter mens du rister på kjelen et par ganger til østersene har åpnet seg. Ta dem raskt ut av kjelen. Skjær østerskjøttet forsiktig fra skallet. Ta vare på østerskraften.
Her finner du mange retter med østers