Thai Red Curry
Trng Plah

Thai Red Curry

Glem å bestille takeaway og lag din egen Thai Red Curry hjemme. Denne klassiske retten tar det bare 15 minutter å lage, og den gir virkelig smaksløkene noe å bryne seg på.

Fremgangsmåte

  1. Dippen:
  2. Finhakk hvitløk og chilli og ha dette i en kaserolle. Ha i resten av ingrediensene og varm opp så sukkeret får løst seg opp. Avkjøl. 
  3. Scampiene:
  4. Rens scampiene og fjern strengen, stekes på middels høy varme til de er røde. Sett scampiene tilside og stek grønnsakene i pannen. Ta av grønnsakene og sett til side.
  5. Ha i karripasta, Nam Plah, chilli, thai basilikum og halvparten av kokosmelken i panna.
  6. Varm opp forsiktig og tilsett resten av ingrediensene.
Server med jasminris og pynt med mer grønn chilli og thai basilikum.

Sendt inn av Trng Plah

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her