Sarah Bernhardt-kaker kommer i mange versjoner; noen bruker kransekakemasse som bunn, mens andre bruker skåldete mandler, altså marsipan.
Sarah Bernhardt-kaker kommer i mange versjoner; noen bruker kransekakemasse som bunn, mens andre bruker skåldete mandler, altså marsipan.
Ostekake er en gjenganger og en kaketype vi aldri blir lei. Det finnes to typer ostekake, den som blir stiv ved hjelp av gelatin og den som stekes. Denne stekes.
Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.
Salt karamell smaker helt nydelig og er perfekt tilbehør til alt fra pannekaker til is.
Norske plommer er fantastisk gode, men ferskvare. Og når de mister litt av spensten skal du bruke dem i en kake som denne.
Denne kaken er rask å lage og en fin måte å bruke opp bær fra fryseren eller når du har plukket riktig mye.
Denne kaken er det ikke så mye som skal til for å sette preg, for her er det så mye annet godt som bidrar som blant annet tyttebær.
Gulrøttene er en utmerket kakeingrediens. Det er nesten umulig å ikke like denne kakestilen, og umulig å ikke få lyst på mer.
Når det står eplekake på menyen,er det lurt å velge en fast og litt syrlig eplesort, for vi vil jo gjerne ha et friskt resultat. Også i denne epleostekake.
Har du bananer som er over godt modne kan du bake en saftig banankake. Smaker deilig og er veldig enkel å lage.
Har du overmodne bananer skal du bruke dem til å bake en kake. Litt kokesjokolade og valnøtter er alt som skal til for å gi kaken det lille ekstra.
Safrangule pærer er en herlig dessert. Du kan legge de i et glass med skrulokk så har du en fin gave å ha med deg når du skal på besøk. Følg den enkle oppskriften.
Pærer kokt i rødvin og krydder er ikke ukjent. Her bruker vi safran og det gjør det hele langt mer spennende.
Panna cotta er en klassisk italiensk fløtepudding. Denne er tilsatt verdens dyreste krydder, nemlig safran. Ganske så eksklusivt og deilig.
Denne kladdekaken - også kalt mud cake - med safran, hvit sjokolade og yoghurt balanserer perfekt det syrlige og det søte og blir enda bedre med tyttebær og krem ved siden av.
Dette er en italiensk vri på deilige norskee bær til dessert. De som sitter rundt bordet vil juble etter å ha smakt hva du serverer.
Sabayon er det franske og zabaglione det italienske navnet på denne deilige eggekremen som skiller seg fra andre typer ved at den er tilsatt søt vin. I Piemonte bruker de den lokale moscatovinen, mens ellers er det gjerne hetvinen marsala.
Sabayonne eller fransk eggedosis er en klassisk dessertsaus. Den passer godt til oppskåren frisk frukt som i denne oppskriften.
Disse må du lage. S’mores består av to kjeks, en sjokoladebit og en nygrillet marshmallow som smelter sjokoladen. Ingen klarer å si nei til en til.