- Forvarm gassovnen til 300 °C med steinstekebrettet inni.
- Bruk et infrarødt termometer for å sjekke temperaturen raskt og nøyaktig.
- I en stor bolle blander du sukker og smør sammen til det ikke er noen klumper igjen.
- Knekk inn egget og rør til blandingen minner om kakedeig.
- Sikt inn mel, vaniljesukker og bakepulver og bland til jevn deig.
- Tilsett halvparten av sjokoladebitene og all den hakkede mørke sjokoladen.
- Bland alt sammen, bland med hendene om nødvendig.
- Gni litt olje eller smør inn i støpejernsgrytepannen.
- Fordel kakedeigen jevnt i langpannen.
- Dryss sjokolade-chips og flaksalt på toppen.
- Still inn en tidtaker. Slå av ovnen og sett gryten inni for å steke i 5 minutter. Etter 4 minutter roterer du pannen 180 grader og slår på ovnen til laveste innstilling.
- Stek i ytterligere 5 minutter. Ved 10-minutters-merket, snu pannen 90 grader. Etter to minutter, snu pannen ytterligere 180 grader. Herfra snur du pannen 90 grader hvert minutt i ytterligere 4 minutter til du når totalt 16 minutter med matlaging. På dette tidspunktet vil kaken begynne å lukte deilig og blåse opp, og bli pent gyllenbrun. Fjern stekepannen fra ovnen til en sikker overflate og sjekk med en tannpirker eller knivspiss i midten for å se om kaken er gjennomstekt.
Tips: Kaken kan lages i stekeovn (ved 175 grader i 30 minutter) eller vanlig grill med lokk i 10-15 minutter).
Tips: Hvis den serveres varm, la kaken hvile i 5 minutter før den skjæres i skiver, og topp med en skje med iskrem.
Tips: Hvis du foretrekker en sprøere kake, la den nå romtemperatur, skjær deretter i skiver (ettersom den avkjøles, vil den stivne) og overfør til en beholder for å avkjøle i minst én time før den skjæres i skiver og serveres.
Lyst til å bake en annen sjokoladekake byr i på mange flere