Thailandsk toast med reker og svinekjøtt

Thaimåltidene starter alltid med en liten appetittvekker som kiler i ganen med sin eksotiske smak av sitrongress, limeblader og aromatiske krydder.

Fremgangsmåte

  1. Finhakk de tørkede rekene, koriander og hvitløk i en hurtigmikser. Tilsett ferske reker og kjøttdeig, og kjør til det har en pastalignende konsistens.
  2. Tilsett fiskesaus og egg, og kjør til alt er godt blandet.
  3. Bruk en slikkepott til å smøre pastaen jevnt utover brødskivene. Skjær skorpen av brødet og skjær hver skive i fire trekanter.
  4. Varm opp oljen til frityrsteking. Stek kun fire skiver av gangen. La det forsiktig gli ned i oljen, med smøresiden ned og stek til de er gylne. Snu dem og stek dem i kort tid på den andre siden.
  5. Ta skivene opp av oljen med en hullsleiv og legg dem til avrenning på kjøkkenpapir.
  6. Legg strimler av salat på et serveringsfat og legg skivene på. Serveres med en liten bolle sur-søt saus, plassert i midten.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her