Stekes ved 200 °C i 25-30 minutter.
Smuldre gjæren i bakebollen og slå over lunken melk. Rør ut gjæren, ha i smør, rugmel, salt og så mye hvetemel at deigen blir passe fast og slipper bollen.
La den heve under plast på lunt sted va. ¾ time. Ha deigen på bakebordet og del den i to biter. Form brødene til avlange eller runde brød alt etter hvilke former/kurver du har.
Ha godt med mel i kurvene. La brødene heve i kurvene i ca. 50 minutter på lunt sted. Sett ovnen på 250 °C. Hvelv de ferdig hevede brødene på stekeplate med bakepapir.
Sett dem i ovnen hvor du senker varmen til 200 °C. Stek brødene, avkjøl dem på rist utildekket. Da holder skorpen seg sprø.
Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk
Og dette er våre glutenfrie oppskrifter
Overrask med spennende rundstykker
Vi har flere fristende oppskrifter på rundstykker
Og vi har flere fristende oppskrifter på scones
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig