Varm opp ovnen til 190 C. Legg tomater, paprika, løk og hvitløk i langpannen og drypp olivenolje over. Stek i 30-40 minutter til grønnsakene er myke og svidd på utsiden. Snu dem etter halve tiden.
Ha grønnsakene i en kjøkkenmaskin, tilsett 2 ½ dl av kraften eller vannet, og kjør maskinen til det er most. Hell over i en sikt over en stor kjele, og press mosen ned i kjelen.
Tilsett resten av kraften eller vannet, farin, salt og pepper. Kok opp under omrøring.
Ha i pastaen og la det småkoke under stadig omrøring i 7-8 minutter eller som anbefalt på pakken. Smak til med salt og pepper.
Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, pyntet med frisk basilikum.
Når tomatene i butikken er ganske smakløse, kan du lage denne suppen. Ovnsstekingen kompanserer for mangelen på smak, og suppen får en herlig, røykaktig smak.
Se våre andre oppskrifter på minestrone
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig