Suppe med bønner og pasta (Zuppa di Fagioli con la Pasta) (Italia)
Foto: Istock

Suppe med bønner og pasta (Zuppa di Fagioli con la Pasta) (Italia)

Denne mektige suppen som brukes som hovedrett, går også under navnet Pasta e Fagioli, mens noen italienere kaller den Minestrone di Pasta e Foaioli.

Fremgangsmåte

Skjær opp grønnsakene. Varm oljen i en stor kjele, ha i pancetta eller bacon og la det surre under omrøring til det har fått farge. Ha i grønnsakblandingen og la det surre i ca 10 minutter under stadig omrøring, til det har fått farge.

Tilsett kraften, ha i kanel og smak til med salt og pepper. Kok opp. Legg på lokk og la det småkoke 15-20 minutter.

Tilsett pastaen. La det koke opp igjen under stadig omrøring. Skru ned varmen og la småkoke i 5 minutter mens du rører ofte. Ha i bønner og skinketerninger, og la det småkoke i 2-3 minutter eller etter anvisning på pakken.

Smak til suppen. Serveres varm i oppvarmede skåler, drysset med revet parmesan.

Denne mektige suppen som brukes som hovedrett, går også under navnet Pasta e Fagioli, mens noen italienere kaller den Minestrone di Pasta e Foaioli. På landet brukte man i gamle dager tørkede bønner og skinkeknoke, og suppen måtte kokes lenge.

Se våre andre oppskrifter på minestrone

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her