Stekt kalvelever på portugisisk (Iscas à portuguesa) (Portugal)

Fremgangsmåte

Denne spesialiteten fra Lisboa tilberedes tradisjonelt av svine- eller lammelever, men det kan være vanskelig å få tak i hos slakteren. Kalvelever går like bra. Be om å få den skjært i tynne skiver.

Skjær leveren i pene, like store stykker, slik at de blir ferdigstekt samtidig. Bland vin, eddik, hvitløk, laurbærblad og kryddernellik i et fat med lave kanter. Legg i leverskivene og vend på dem, slik at det dekker. Legg på lokk og sett fatet i kjøleskapet i 4-8 timer.

Ta leverskivene opp av marinaden og tørk dem med kjøkkenpapir. Kast laurbærblad og kryddernellik, og sett resten av marinaden til side.

Smelt smultet eller varm olivenoljen på middels sterk varme i en stor stekepanne med høye sider. Ha i bacon og stek i ca 5 minutter, til det er sprøtt. Ha i leverskivene og stek dem i 1 ½-2 minutter på hver side, til de er ferdigstekt, men fortsatt rosa i midten. Snu dem bare en gang under stekingen. Ta lever og bacon opp med hullsleiv og legg det på et varmt fat. Hold det varmt.

Ha resten av marinaden i pannen, skru på sterk varme og kok ut, mens du rører for å løsne alt det brune bunnfallet. La det koke i noen minutter, til væskemengden er redusert til det halve. Øs sausen over leveren og server med en gang.

Server gjerne med kokte poteter.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her