Stekt kalvelever på portugisisk (Iscas à portuguesa) (Portugal)

Fremgangsmåte

Denne spesialiteten fra Lisboa tilberedes tradisjonelt av svine- eller lammelever, men det kan være vanskelig å få tak i hos slakteren. Kalvelever går like bra. Be om å få den skjært i tynne skiver.

Skjær leveren i pene, like store stykker, slik at de blir ferdigstekt samtidig. Bland vin, eddik, hvitløk, laurbærblad og kryddernellik i et fat med lave kanter. Legg i leverskivene og vend på dem, slik at det dekker. Legg på lokk og sett fatet i kjøleskapet i 4-8 timer.

Ta leverskivene opp av marinaden og tørk dem med kjøkkenpapir. Kast laurbærblad og kryddernellik, og sett resten av marinaden til side.

Smelt smultet eller varm olivenoljen på middels sterk varme i en stor stekepanne med høye sider. Ha i bacon og stek i ca 5 minutter, til det er sprøtt. Ha i leverskivene og stek dem i 1 ½-2 minutter på hver side, til de er ferdigstekt, men fortsatt rosa i midten. Snu dem bare en gang under stekingen. Ta lever og bacon opp med hullsleiv og legg det på et varmt fat. Hold det varmt.

Ha resten av marinaden i pannen, skru på sterk varme og kok ut, mens du rører for å løsne alt det brune bunnfallet. La det koke i noen minutter, til væskemengden er redusert til det halve. Øs sausen over leveren og server med en gang.

Server gjerne med kokte poteter.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her