- Kok villris og vanlig ris etter anvisning på pakken.
- Rens og skjær grønnsakene i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann eller kraft/buljong.
- Bland sammen grønnsaker, ris og olivenolje og fordel i skåler.
- Pakk godt sammen og la det stå i 5 minutter.
- Skjær fiskefileten i serveringsstykker og stek den i smør på begge sider.
- Smak til med salt og pepper og dryss over klippet gressløk.
- Appelsinsaus:
- Stek løken i olivenolje. Tilsett appelsinjuice, fiskekraft og korianderfrø.
- Kok inn til om lag det halve.
- Jevne sausen med maisennamel om nødvendig.
- Sil sausen og smak til med salt og pepper.
- Servering:
- Snu skålene forsiktig over hver sin tallerken slik at risottoen blir liggende i midten.
- Legg den stekte fisken på toppen og hell appelsinsausen rundt.
Tips: Du kan godt erstatte all risen med langkornet ris.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene