Ceviche som på Hitchhiker
Stian Floer/Jan Robin Ektvedt, Hitchhiker

Ceviche som på Hitchhiker

Den peruanske kjendisretten ceviche har høy trendfaktor. Den syrlige smaken i kombinasjon med chilikick er som skapt for opphisset stemning.

Fremgangsmåte

Kutt fisken i terninger og bland sammen med resten av ingrediensene.

Fisken er allerede god med det samme det er blandet, men la det gjerne stå 10 min -20 min å la smakene sette seg før du serverer.

Server med eggfir-emulsjon og koriander og kanskje ett dryss med chili pulver.

Stians eggfir-emulsjon:

1 eggeplomme
2 ss olivenolje
1 ss kefir
litt salt
litt grønn tabasco
Pisk alt sammen i en bolle til en smouth halvtykk dressing. Dette er ikke en dressing fra Lima, men en litt rar, men utrolig god topping jeg pleier å lage hjemme selv, du kan droppe kefir om du ikke har det tilgjengelig.

Tips:
Ceviche er veldig godt alene, men serverer du det som en hovedrett eller middag lager du gjerne litt avocado, salat, no sprø tostadas er godt til eller prøv deg på pan de yuca , men oppskriften på denne finner du i kokeboken til Stian Floer og Jan Robin Ektvedt: Gatemat en av fem finalister i Beste norske kokebok 2015. 

Slik lager du poke

Se våre andre oppskrifter på ceviche 

Her finner du mange deilige retter med kveite

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Stian Floer/Jan Robin Ektvedt, Hitchhiker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her