Grillet fisk med mangosalsa og couscous
Foto: iStockphoto

Grillet fisk med mangosalsa og couscous

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til marinaden. Legg fiskestykkene i en form slik at de kan ligge side om side, og hell marinaden over. Sett i kjøleskapet og la stå i tre timer. Snu en gang. Ta vare på marinaden som kokes opp og reduseres noe, siles, og dryppes rundt fisken når du anretter den.

Ta fisken ut av marinaden og tørk den. Sett på grillen eller varm opp litt olje i en stekepanne (ikke for sterk varme) dersom du ikke har grill. Grill eller stek 4-5 minutter på hver side, noe mindre hvis skivene er tynne. Den må ikke bli helt gjennomstekt for da blir den tørr. Dryss over litt godt havsalt og nykvernet pepper.

Salsaen:
Du trenger paprika både til salsaen og til couscousen: Del paprikaene i to og stek (eller grill) i ovnen i 15 minutter ved 180 grader. Pakk inn i folie el.l. og la ligge i ca 30 minutter. Fjern skinn og frø og skjær i små terninger.

Kok opp litt vann eller hvitvin og hell over de soltørkete tomatene som får ligge i 10-15 minutter. Hell av væsken og kutt i terningenr. Dypp tomatene i kokende vann, overfør til iskaldt vann og fjern skinn samt frø, kutt i terninger.

Bland alt i en glassbolle og la stå kaldt i to timer. Ta ut av kjøleskapet en stund før servering. Sil av saften som har dannet seg i bollen.

Couscousen:
Kok opp kraft eller buljong. Tilsett couscous og la trekke under lokk i 10-15 minutter. Bland i asparges, paprika, mynte og olivenolje. Bland lett slik at couscousen blir luftig. Smak til med salt.

Anrett som følger:
Legg couscous på hver tallerken. Deretter et fiskestykke oppå og til slutt en skje med salsa. Drypp den silte og oppvarmede marinaden rundt. Server resten av salsaen ved siden av.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her