Forvarm ovnen til 100°C
Rist kanelstang, kardemomme og chili i en tykkbunnet kjele i 2-3 minutter. Hell oppi risgryn og vann, og kok til vannet nesten har fordampet ca. 10 minutter.
Spe grøten kokosmelk, tilsett salt, og kok opp under konstant omrøring.
Sett så lokk på gryten og plasser i ovnen i èn time. Rør rundt etter halve tiden og fisk ut chili, kanelstang og kardemomme.
Når grøten er ferdig - rør inn hakket sjokolade til den er helt smeltet.
Topp med hakkede peanøtter og evt mer sjokolade og frisk frukt
Du finner flere oppskrifter på julegrøt her
Flere gode juledesserter finner du her
Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig