Forvarm ovnen til 100°C
Kok risgryn i vann i en tykkbunnet kjele til det nesten har fordampet ca. 10 minutter.
Kok opp melk, dra av platen, og la teposene trekke i den varme melken i 5 minutter. Kast teposene.
Spe grøten med den varme chai-melken, og kok opp under konstant omrøring.
Sett så lokk på gryten og plasser i ovnen i èn time. Rør rundt etter halve tiden.
Varm sukker, vaniljeessens og vann i en stekepanne på middels-høy varme til du har karamell. Ikke rør i blandingen.
Tilsett bananene og rist lett på pannen så de blir dekket av karamell. Tilsett smøret og stek videre i 1-2 minutter.
Rist sesamfrøene i en tørr panne på middels varme til de er gyllene.
Fordel grøten på 4 boller. Topp med de karameliserte bananene, tahini og ristede sesamfrø.
Du finner flere oppskrifter på julegrøt her
Flere gode juledesserter finner du her
Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig