Kok rømmen under lokk i 2 minutter.
Rør i halvparten av melet. Rør kraftig, så kommer smøret fram. Skum av smøret og rør i resten av melet.
Spe med melken og rør til grøten er jevn og helt uten klumper. Kok grøten i 3 minutter. Smak til med salt.
Varm sukker og vann i en tykkbunnet kjele på middels varme til du har karamell. Ikke rør i blandingen. Ha i smøret fra rømmegrøten og rør godt. Ha i kremfløten og rør godt (blandingen kommer å boble opp) og kok videre i 2-3 minutter. Rør inn saltet til slutt.
Server rømmegrøten med friske epleskiver, mandler og saltkaramell.
Du finner flere oppskrifter på julegrøt her
Flere gode juledesserter finner du her
Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig