Riskrem med mandarin- og appelsinsaus

Fremgangsmåte

Appelsinene og ett par mandariner deles og presses. Det skal bli 2 dl appelsinjuice og 1 dl mandarinjuice som siles over i en kjele.
 
Tilsett 4 toppede spiseskjeer med sukker, 1 kanelstang og 1 dl vann. Kok opp blandingen på svak varme og la det småputre i ca 5 min.
 
Rør ut 2 teskjeer potetmel i ca ½ dl kaldt vann.Visp godt samtidig som du heller blandingen i sausen. Så fort sausen har tyknet taes den av kokeplata og settes til avkjøling. Kan med fordel settes i kaldt vannbad. Husk å rør ett par ganger imens den kjøles ned. Kanelstanga skal ligge i sausen.
 
Resten av mandarinene kuttes opp i små biter og røres inn i en luftig riskrem.
 
Bruk litt høye dessertglass og fyll opp trekvart. Lun appelsinsaus helles rundt på toppen. Tilslutt legges en liten topping av raspet skall fra appelsin, mandarin og lime.
 
God fornøyelse!

Sendt inn av Line Børseth

Forsiden akkurat nå
Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne salaten har en hemmelig ingrediens - som du vil (gjen)oppdage i en ny setting
Dagens rett

Denne salaten har en hemmelig ingrediens - som du vil (gjen)oppdage i en ny setting

For kokt oksetunge trives veldig godt i en frisk og syrlig salat som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her