Kok opp sukker, limesaft og vann. Ha laken i en vid bolle og sett den i fryseren.
Rør i limesukkerlaken hvert 20. minutt med en visp til den er halvfryst. Det tar ca. 2 timer. Røringen hindrer at det danner seg iskrystaller.
Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i den halvfryste limesukkerlaken sammen med limeskallet. Sett sorbeten tilbake i fryseren og fortsett å røre med en visp hvert 15. minutt til den er stiv. Det tar ca. 1 time.
Når sorbeten er stiv, helles den over i en mindre bolle som settes tilbake i fryseren i 30 minutter før servering. Skal den stå til neste dag, bør den pakkes inn i plastfilm.
Varm melk, kremfløte, vaniljestang, -frø og halvparten av sukkeret til kokepunktet.
Visp eggeplommer og resten av sukkeret lett sammen.
Hell den varme væsken i eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell så sausen tilbake i kjelen.
Varm sausen mens du rører i bunnen av kjelen med en slikkepott. Det er viktig å røre hele tiden for å hindre at eggeplommen stivner i bunnen av kjelen. Når sausen tykner (85 °C), skal den siles over i en bolle.
Sett sausen til avkjøling i kjøleskapet.
Suppen må oppbevares i kjøleskapet til den skal brukes. Oppbevaringstid i kjøleskap er 3 dager.
Når suppen skal serveres, helles den kald i i kalde dype tallerkener.
Bruk en varm spiseskje til å lage små egg av limesorbeten. Legg ett sorbetegg i hver suppetallerken og server suppen med en gang.
Server gjerne bakt banan til suppen også.
Skrell og skjær en banan i tynne bånd på langs med en ostehøvel eller i skiver.
Legg båndene på bakepapirkledd stekeplate. Dryss dem med sukker og press litt limesaft på dem slik at de ikke blir brune.
Tørk dem i ovnen i ca. 2 timer. La ovnsdøren stå på gløtt slik at fuktigheten slipper ut.